ODBIJENI AMANDMANI OPORBE: Sabor sa 77 glasova izglasao rebalans proračuna

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Sabor je u petak je izmijenio državni proračun za ovu godinu, prihvativši pritom samo jedan zastupnički amandman, onaj Mire Totgergelija (HDZ).

Za izmjene proračuna glasovalo je 77 zastupnika, 50 ih je bilo protiv, ni jedan suzdržan. Inače, za donošenje proračuna treba biti 76 zastupnika.

Izmjenama se ukupni prihodi proračuna povećavaju za 3,3 milijarde kuna, na 153,6 milijardi, a rashodi za šest milijardi, na 173,3 milijardi kuna. Proračun će bilježiti manjak od 19,7 milijardi kuna ili 4,7 posto BDP-a, dok će manjak opće države po metodologiji ESA 2010 biti 18,9 milijardi kuna ili 4,5 posto BDP-a.

Vladini predstavnici odbili su sve amandmane koje su podnijele zastupnice Marija Selak Raspudić (Most), Boška Ban Vlahek (SDP) i Katarina Peović (RF).

Uglavnom su se odnosili na obrazovanje i znanost, unaprjeđenje zaštite djece, socijalnu politiku i zdravstvo, a Vladini su ih predstavnici najčešće odbijali uz obrazloženje da su za sve što traže sredstva već osigurana, odnosno da neka zbog pandemije nisu ni potrošena.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI