ODGOVORNOST ZA EKSPLOZIJU U KABULU PREUZELA ISLAMSKA DRŽAVA! Talibani se ogradili od napada, a poginuli su i američki vojnici

Snimka zaslona

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u četvrtak blizu kabulske zračne luke, objavila je novinska agencija Amaq na svom tv kanalu Telegram.

Bombaš samoubojica, pripadnik Islamske države, “uspio je doprijeti do velike skupine prevoditelja i suradnika američke vojske u ‘Baran Campu’ blizu zračne luke u Kabulu i detonirao je eksplozivni pojas”, objavila je skupina.

Kažu da je poginulo 60 ljudi, a više od sto je ranjeno.

Nakon bombaškog napada Sjedinjene Države su zaprijetile odmazdom, a Pentagon je objavio da očekuje još napada.

Od napada se ograđuju talibani koji su preko glasnogovornika oštro osudili napade.



“Islamski Emirat oštro osuđuje bombaške napade na civile u zračnoj luci”, napisao je na Twitteru Zabihulah Mudžahid dodavši kako su se napadi dogodili u području pod odgovornošću američke vojske.

“Otkrijemo li tko je povezan s ovim napadom, bit ćemo mu za petama”, rekao je general Kenneth McKenzie na konferenciji za novinare.

Bombaši samoubojice u četvrtak su napali ulaze na kabulski aerodrom najmanje dvjema eksplozijama, prouzročili krvoproliće među civilima i američkim vojnicima i očito prekinuli zračni most kojim je Zapad evakuirao očajne Afganistance koji su željeli otići iz zemlje.

Glasnogovornik Pentagona John Kirby priopćenjem je potvrdio da je više američkih vojnika poginulo, ali nije iznio detalje. Jedan je američki dužnosnik rekao da je po prvim izvješćima poginulo najmanje 12 američkih vojnika.

Ne postoji točan broj žrtava među afganistanskim civilima, ali video snimke prikazuju više desetaka tijela.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI