ODLIČNI TURISTIČKI REZULTATI! Dosad ostvareno 90 posto dolazaka i 96 posto noćenja iz 2019. godine

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Hrvatska ostvaruje dobru turističku sezonu. Tako je prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine ostvareno 14,4 milijuna dolazaka i 82,6 milijuna noćenja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine to je rast od 42 posto u dolascima i 28 posto u noćenjima.

U odnosu na rekordnu 2019. navedeni podaci predstavlju 90 posto rezultata u dolascima i 96 posto rezultata u turističkim noćenjima iz te godine.

Najviše noćenja do sada je ostvareno u Istrarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Promatrajući po destinacijama najviše je turističkih noćenja ostvareno u Rovinju, Dubrovniku, Poreču, Medulinu, Umagu i Splitu. Najviše noćenja do sada ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Poljske.

Dosad je u kolovozu zabilježeno 4 milijuna dolazaka što je 89 posto rezultata iz 2019. Registrirano je i 28 milijuna noćenja odnosno 96 posto rezultata u noćenjima iz najbolje pretpandemijske godine.Trenutno u Hrvatskoj boravi 943 tisuća turista od čega je oko 846 tisuća stranih. Trenutno je najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Austrije. Gledajući po destinacijama trenutno najviše turista boravi u Rovinju, Medulinu, Poreču, Viru i Umagu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI