ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT ‘ŽELIM ŽIVOT’: Dosad prikupljeno 900.000 kuna, doniranje sredstava do kraja prosinca

Photo:Igor Soban/PIXSELL

Tradicionalni humanitarni božićni koncert ”Želim život”, koji se održava u čast preminule novinarke Ane Rukavine, održan je u subotu navečer u suradnji s Novom TV. Na koncertu su sudjelovali poznati pjevači s naše estrade. Prikupljeno je više od 900 tisuća kuna, a svatko tko želi donirati možete zvati na broj 060 9000 do kraja prosinca.

Jedna od Aninih želja je bila proširiti Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i osnivanje Banke matičnih stanica krvi iz pupkovine, a kasnije pokrenuta Zaklada Ana Rukavina taj je cilj i ostvarila.

“‘Plemenita akcija ima moju punu podršku. Njihova predanost spašavanju života, daje prijeko potrebnu hrabrost i budi nadu onima kojima je najteže. Iz godine u godinu, bez obzira na razne izazove, akcija uspješno okuplja sve dijelove našeg društva. Pozivam sve građane da se uključe. Pokažimo dobrotu”, rekao je predsjednik Zoran Milanović.

Izjavu je dao i premijer Andrej Plenković koji je istaknuo kako je “nažalost, prošlo već 15 godina otkako nas je napustila Ana Rukavina”.

“Bila je ikona borbe za život. Njezino pismo je i danas u sjećanju svih koji su pratili njezinu borbu. Sve što njena majka i svi drugi dobri ljudi čine kroz zakladu, je veliki zajednički napor društvene solidarnosti da pomognemo onima koji se suočavaju s najtežim oblicima bolesti'”, rekao je Plenković i pozvao sve ljude da podrže ovu humanitarnu akciju.



Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković je naglasio kako je “15 godina boli i tuge njenih najbližih, ali i svih nas”.

“Zahvalni smo joj u ovim teškim vremenima kada pandemija odnosi živote i podsjeća na ono što je Ana govorila – žeim život”, rekao je Jandroković.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je istaknuo da je “ponosan što kao gradonačelnik ima priliku biti pokrovitelj”.

“Još se sjećam dana kada nas je njeno pismo ujedinilo”, istaknuo je Tomašević.

Nepovoljna epidemiološka situacija spriječila je održavanje tradicionalnog humanitarnog koncerta na Trgu bana Josipa Jelačića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI