ODVJETNICA PODIGNULA KAZNENU PRIJAVU: ‘Da se to dogodilo nekome od nas, Matijanić bi beskompromisno o tome pisao’

Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Bura u vezi iznenadne smrti novinara Vladimira Matijanića se ne smiruje. Dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević za N1 je govorila o tome zašto je u subotu kazneno prijavila zdravstvene djelatnike zbog nepružanja medicinske pomoći Matijaniću.

“Jučer sam podnijela kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba koje su pokojni Vladimir Matijanić i njegova partnerica više puta pokušali kontaktirati kako bi osigurali pružanje nužne medicinske pomoći njemu u hitnom stanju u kojem je bio. Učinila sam to kao građanka ove zemlje jer je očigledno već iz informacija u medijima da postoji osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo nepružanja pomoći u hitnom stanju”, rekla je Knežević.

Dodala je kako je to učinila jer “vjeruje da bi pokojni Vladimir Matijanić, da se tako nešto dogodilo nekome od nas pisao o tome beskompromisno i nemilosrdno dokle god se nešto ne bi promijenilo, dokle god oni koji su krivci ne bi bili privedeni licu pravde”.

“Mislim da svi to dugujemo učiniti zbog njega”, istaknula je.

Kako je naglasila, prijavu je podigla i zbog “svih onih nesretnih ljudi koji su u ovoj zemlji dosad pokušali osigurati hitnu medicinsku pomoć za sebe ili bližnje, a nisu je dobili”. “Mislim da ova tema mora ostati u fokusu javnosti dokle god oni koji su odgovorni ne budu privedeni licu pravde kako se ovako nešto ne bi više nikada nikome dogodilo”, rekla je odvjetnica.



Podsjetimo, Matijanićeva životna partnerica i novinarka Indexa Andrea Topić objavila je na Facebooku kronologiju slučaja, tvrdeći da je njegovo zdravstveno stanje bilo teško, ali su ga odbili primiti u bolnici.

Opisala je i da su više puta zvali bolnicu i hitnu pomoć koja nije željela hospitalizirati Matijanića, a kada mu se stanje dodatno pogoršalo došli su drugi puta, ali je tada već bilo kasno.

Ministar zdravstva Vili Beroš reagirao je na te izjave te uputio zdravstvenu inspekciju u KBC-u Split te u splitsku Hitnu pomoć. U tim institucijama pokrenut je i unutarnji nadzor.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI