ODVJETNIČKI BIZNIS VESNE ŠKARE OŽBOLT: Provjerili smo koliko zarađuje potencijalna zagrebačka gradonačelnica!

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Postane li gradonačelnica Zagreba nezavisna kandidatkinja Vesna Škare Ožbolt biti će primorana zamrznuti svoju desetak godina dugu odvjetničku karijeru.

Sve otkrila u emisiji Nedjeljom u 2

Tijekom gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2, ova potencijalna gradonačelnica hrvatske metropole otkrila je kako njezin ured fino posluje. ”Ispunjavam sve kriterije da ostanem u odvjetništvu. Nakon politike nisam uzela saborsku mirovinu, otišla sam na tržište. Krenula sam od nule i danas fino poslujem, zapošljavam i plaćam poreze. Kandidirala sam se jer su mi zasmetale neke stvari u Gradu Zagrebu”, odgovorila je Škare Ožbolt voditelju Aleksandru Stankoviću na pitanje o tome je li se u kandidaturu upustila radi toga što joj odvjetnički posao baš i ne ide.

Inače se ova bivša ministrica pravosuđa odvjetničkoj karijeri posvetila davne 2008. godine, u vrijeme kada je vodila svoj  u međuvremenu ugašeni Demokratski centar.

Prvotno se poslu posvetila samostalno, no ubrzo joj se pridružila kolegica Višnja Mišin iz Vinkovaca s kojom je u zagrebačkoj Masarykovoj ulici osnovala odvjetnički ured Škare Ožbolt& Mišin. Međutim, odlukom osnivačica taj je ured za manje od godinu dana likvidiran, a bivša ministrica karijeru nastavlja samostalno na istoj adresi. Prosječan prihod odvjetničkog ureda Vesne Škare Ožbolt iznosi oko 1,5 milijuna kuna, a ujedno posluje i sa dobiti tako je primjerice 2018.godine zaradila 660 tisuća kuna, a godinu dana kasnije imala je zaradu od 353 tisuće kuna.



Ukupni kapital je oko 1,3 milijuna kuna dok su kratkoročne obaveze 2019.godine iznosile oko 600 tisuća kuna, a osim toga na internetskim stranicama Fine stoji podatak kako u odvjetničkom uredu Vesne Škare Ožbolt radi šestero zaposlenika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI