ODVJETNIK UHIĆENE MARIJE RATKIĆ: ‘Nije istina da je priznala krivnju’

Screenshot/N1

Odvjetnik uhićene Marije Ratkić, predsjednice uprave Plinare istočne Slavonije, Petar Pavković za N1 je govorio o tome je li ona priznala kaznena djela, hoće li biti puštena iz istražnog zatvora te je li upozoravala na stanje u Plinari istočna Slavonija.

“Htio bih reći kako sam kao njen branitelj u položaju da bih s jedne strane želio zadovoljiti interes javnosti i interes koji branim i njezina prava da se brani kako smatra da je najpovoljnije. Ograničit ću se kod odgovora. Nije točno da je Marija Ratkić priznala za što se tereti, to je netočno. Terete je da je pomogla glavnim sudionicima, a ja postavljam pitanje – ako nekome pomažete, valjda biste morali znati da to hoću i da pristajem na to. Marija Ratkić je poznavala i poznaje samo jednu od tih osoba, a to je osoba iz Ine, Damir Škugor. Netočno je da bi ona sudjelovala u ovoj navodnoj zločinačkoj organizaciji radi pribavljanja imovinske koristi”, rekao je Pavković.

Dodao je kako je njegova klijentica pri ispitivanju iznosila sve podatke o svojoj imovini, primanjima i uputila je na relevantne isprave.

“Nikakvu imovinsku korist iz ovoga nije pribavljala. Pod uvjetima pod kojima je kupila taj plin, ona ga je prodala zaračunavajući samo manipulativne troškove po 19,5 eura. Je li ona znala, ne mogu o tome govoriti jer ne znam je li znala što se iza brda valja”, istaknuo je.

Osvrnuo se i na motive da kupuje plin od Ine pa ga prodaje privatnoj tvrtki.



“Ne mogu razgovarati o motivima, nego o činjenicama. Ona ga je po kupljenoj cijeni dalje distribuirala. Ratkić ne sudjeluje u kaznenom djelu. Iz njezinog se iskaza izvlači zaključak i ove činjenice su provjerljive. Ništa od ovoga ne pripada imovinskoj koristi, ništa nije priskrbila”, naglasio je.

Na pitanje je li to što je prodavala plin od Ine, bila izravna naredba, odvjetnik je rekao kako nema informaciju da bi joj netko diktirao kako će poslovati.

“Podatak da je Škugor utjecao ne mogu potvrditi. Ona je imala primarni interes da opskrbljuje dosadašnje korisnike i nikakav drugi, ovisila je o Ini”, zaključio je Pavković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI