ODVJETNIK VARAO NA ODŠTETAMA! Nedavno je ušao u politiku, stranka ga je suspendirala

mup

Zagrebačka policija uhitila je odvjetnika (31) kojeg terete da je uz pomoć 18 osoba od 26 do 88 godina prevario gradske vlasti i osiguravajuće društvo za oko 317.000 kuna.

Policija je prijavila svih 19 osumnjičenih osoba zbog više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprava.

Odvjetnik je u petak uhićen te je obavljena pretraga njegovog stana, odvjetničkog ureda i osobnog automobila.

Policija sumnja da je tijekom 2019. i 2020. navodio neistinita mjesta nastanka ozljeda stranaka s lažno prikazanim činjenicama da su one zadobile ozljede na području grada Zagreba uslijed oštećenja na pločniku nastalih zbog neodržavanja od strane ovlaštenog i obveznog trgovačkog društva.

“Prvoosumnjičeni je na neutvrđeni način pribavio krivotvorenu liječničku dokumentaciju s izmijenjenim mjestom i načinom nastanka ozljeda te takvu prilagao uz odštetne zahtjeve upućene oštećenom trgovačkom društvu. Nakon što je oštećeno trgovačko društvo provelo postupak naknade štete, strankama su isplaćivali novčanu naknadu za zadobivene ozljede, od koje naknade je opunomoćenik dio novca zadržavao za sebe”, priopćila je zagrebačka policija.



Odvjetnik je tako za sebe i svoje stranke pribavio protupravnu imovinsku korist u pojedinačnim iznosima od 14.000 do 47.600 kuna odnosno u ukupnom iznosu od oko 316.500 kuna.

Dnevno.hr doznaje da je riječ o samoborskom odvjetniku koji je član stranke Fokus. U međuvremenu su ga pustili na slobodu, a fokus ga je već suspendirao.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI