OGLASILA SE! Kolinda uzvratila Komšiću i družbi iz BiH:’Hrvati imaju dvije države’! Evo kako im je objasnila svoju izjavu!

Instagram

Iz Ureda predsjednice stiglo je objašnjenje jučerašnje izjave Kolinde Grabar-Kitarović koja je, komentirajući atmosferu na utakmici između Hrvatske i Mađarske, teritorij Hrvatske proširila na Kupres, odnosno na Bosnu i Hercegovinu.

“Stav je predsjednice da Hrvati imaju dvije domovine – Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. U BiH problem nije nepostojeće svojatanje teritorija, nego majorizacija i kršenje elementarnih demokratskih i ustavnih prava Hrvata kao konstitutivnog naroda”, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

“Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska”

Predsjednica je, naime, u izjavi za Sportske novosti rekla kako je presretna zbog rezultata utakmice, a najviše zbog navijača koji su došli u Split “od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Reakcije iz BiH

Demokratska fronta, stranka Željka Komšića, optužila je hrvatsku predsjednicu da je svojom izjavom dovela u pitanje suverenitet i teritorijalni integriret BiH, optuživši je da je bosanskohercegovački grad Kupres opisala kao dio Hrvatske.Stranka izjavu smatra skandaloznom.

“Sigurni smo da joj se nije (opet) omaklo kada je sinoć, nakon sjajne igre i pobjede nogometne reprezentacije Hrvatske u Splitu, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila: ‘A što da vam kažem, presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog (Zlatka) Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska. Toliko o ispraznim frazama i iskrenim namjerama susjedne nam Hrvatske i njezine službene politike da će učiniti sve kako bi i BiH postala članicom europske obitelji”, stoji u priopćenju stranke.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI