OGLASILI SE IZ ČISTOĆE: ‘Zbog reorganizacije odvoza, molimo građane za strpljenje i razumijevanje’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Posljednjih tjedan dana glomazni se otpad u Gradu Zagrebu ne odvozi, a puna su i sva reciklažna dvorišta u koja građani otpad više ne mogu dostavljati.

Problem je što su prije tjedan dana istekli ugovori s tvrtkom Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe poduzetnika Petra Pripuza, vrijedni sto milijuna kuna za zbrinjavanje glomaznog otpada, čime je grad ostao bez deponija.

Međutim, neslužbeno se doznaje, da je Pripuz taj posao odbio nastaviti raditi bez ugovora, a novi natječaj je u tijeku, na koji se javila i njegova tvrtka Ce-za-r, što bi moglo objasniti neodlučnost i oklijevanje zagrebačkog gradonačelnika.

No, oko cijelog problema, sada su se izjasnili iz Čistoće, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Zagrebački holding d.o.o., podružnica Čistoća redovno odvozi otpad iz kućanstava te ga predaje ugovorenim oporabiteljima na zbrinjavanje i dalju oporabu. Podružnica Čistoća kontinuirano preuzima građevinski materijal, šutu, drvo, plastiku, elektronički otpad, kako po pojedinačnim zahtjevima za odvoz glomaznog otpada od građana tako i u reciklažna dvorišta.



Trenutačno zbog reorganizacije odvoza glomaznog otpada, molimo građane za strpljenje i razumijevanje jer radimo na uspostavi nove metodologije i tehnologije obrade glomaznog otpada koja osigurava ekonomičnost te zahtijeva i određeno vrijeme prilagodbe.

Iz tog razloga, mogući su privremeni i kratkotrajni zastoji pri zbrinjavanju određenih vrsta otpada koji se kategoriziraju kao glomazni otpad, kao što su: tapecirani namještaj i ojastučene garniture (madraci, fotelje i naslonjači), podne obloge (linoleum, tepisi, krzno) i slično.

Podružnica Čistoća će operativno ukloniti privremene poteškoće u najkraćem mogućem roku.

Također, podsjećamo da je reorganizacijom poslovnih procesa ranije u srpnju ponovno uspostavljen neometan odvoz građevinskog otpada iz središta grada na odlagalište Zagrebačkih cesta na Jakuševcu, a koji je proljetos zbog popunjenih kapaciteta odlagališta bio privremeno obustavljen.

Na odlagalištu Zagrebačkih cesta na Jakuševcu oslobođen je dodatni prostor za odlaganje ove vrste otpada. Radnici Čistoće su od 2.7. do 7.7. u tri smjene odvozili građevinski otpad na odlagalište podružnice Zagrebačkih cesta.

Isto tako, Zagrebački holding d.o.o. je pokrenuo postupak nabave strojeva za usitnjavanje ove vrste otpada, a koji će uvelike doprinijeti ekonomičnosti i unapređenju sustava gospodarenja otpadom u gradu Zagrebu”, stoji u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI