OGLASILI SE UPRAVA I NADZORNI ODBOR INA-e: ‘Damir Škugor je potpisnik svih ugovora koji su predmet istrage, pokrenut će se postupak raskida radnog odnosa s njim’

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Nakon provedene akcije USKOK-a i policije u kojoj je uhićeno petero ljudi koji se trenutno nalaze u istražnom zatvoru zbog goleme pljačke INA-e, u ponedjeljak su se priopćenjem oglasili Uprava i Nadzorni odbor INA-e.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Uprava i Nadzorni odbor Ine nisu odlučivali o spornim ugovorima koji su predmet USKOK-ove istrage. Damir Škugor, koji je menadžer tri razine ispod Uprave INA-e, imao je ovlasti potpisivati ugovore u vrijednosti do 20 milijuna eura uz supotpis njegovog zamjenika. Sukladno svojim ovlastima, Damir Škugor je potpisnik svih ugovora koji su predmet istrage.

INA će pokrenuti postupak raskida radnog odnosa s Damirom Škugorom, revidirati sve postojeće ugovore o prodaji plina i pokrenuti sve moguće pravne radnje.

U narednim danima održat će se izvanredne sjednice Uprave i Nadzornog odbora Ine. U Ini već traje detaljna istraga ovog slučaja, a posljedično će se uvesti i dodatni mehanizmi kontrole. Opskrba tržišta plinom nije ni na koji način ugrožena”, piše u priopćenju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI