OGLASIO SE BANOŽIĆ: ‘Niti iz jedne odredbe zakona ne proizlazi da nisam imao ovlast za donošenje takve odluke’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Ministar obrane Mario Banožić oglasio se nakon odluke Povjerenstva, prema kojoj je zlorabio položaj i prema kojoj mora platiti kaznu od 7.000 kuna.

“Drago mi je što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u kratkom roku donijelo odluku u mom predmetu o dodjeli službenog stana. Kao dužnosnik – ministar, s obzirom i na članove obitelji, imam pravo na službeni stan koji je trosoban ili površinom veći od 60 četvornih metara”, kazao je Banožić, a prenosi Jutarnji list.

“Činjenicu da sam imao pravo na korištenje stana i da si nisam prisvojio bilo koje pravo koje mi ne pripada po Zakonu, priznalo je i Povjerenstvo. To je i najbolji odgovor onima koji već tjednima provode neargumentiranu hajku nazivajući me ‘lopovom’ i ‘bandom'”, nastavio je.

“Po prijedlogu tvrtke Državne nekretnine, u trenutku dodjele službenog stana, navedeni službeni stan bio je jedini adekvatan i raspoloživ. Unatoč tome što sam po zakonu kao tadašnji ministar državne imovine za to bio ovlašten, Povjerenstvo je istaknulo da nisam trebao potpisati odluku o dodjeli na korištenje službenog stana. To je jedini krimen.

Niti iz jedne odredbe zakona ne proizlazi da nisam imao ovlast za donošenje takve odluke. Slične odluke Povjerenstva upravni sud već je preispitivao te ću i ja o ovoj odluci zatražiti sudsku zaštitu”, kazao je.Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jednoglasno je kaznilo bivšeg ministra državne imovine zbog tri odluke koje je donio u ljeto 2019.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI