OGLASIO SE PROZVANI HRANJ I PORUČIO MINISTRU BANOŽIĆU! Dao odgovor na pitanje koje su svi isčekivali

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Ured Predsjednika Republike Hrvatske zaprimio je danas izjavu načelnika Glavnog stožera OSRH admirala Roberta Hranja. Zbog istinitog informiranja javnosti i interesa medija, u cijelosti objavljujemo sadržaj izjave načelnika Glavnog stožera OSRH koji je istodobno upućen Uredu PRH i Ministarstvu obrane RH.

„Prilikom svečanosti prisege postupao sam  po zapovijedima koje su u skladu sa zakonskim propisima i naredbom Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika OS RH, a čiji sastavni dio je bio i program svečanosti. Ministra obrane upoznao sam s navedenim programom. Netočna je tvrdnja da sam njemu ili bilo kome drugome zabranio obraćanje. Nikada nisam odbio provesti bilo koju odluku ministra obrane niti sam bilo kojim  postupkom prekršio zakon. Moja današnja zapovijed za provedbu svečane prisege temelji se na naredbi Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika OS RH.

Netočno je da sam ponudio ili podnio ostavku na svoju dužnost. Ministar obrane je prije svečanosti vojne prisege od mene zatražio da podnesem ostavku. Vojnici nemaju pravo na ostavku. Zakon o obrani i Zakon o službi u OS RH  ne poznaju institut ostavke, a to nije niti u skladu s kodeksom ponašanja vojnika. Nadležnosti i postupak imenovanja i razrješenja načelnika Glavnog stožera OS RH  propisani su Zakonom o obrani“, stoji u izjavi načelnika Glavnog stožera OSRH admirala Roberta Hranja, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI