OGORČENI HAJDUKOVIĆ SAM ODLAZI IZ SDP-a: ‘To nije SDP, to nije stranka Ivice Račana’

Predsjedništvo SDP-a je donijelo odluku za koju tvrde da će okončati višemjesečna previranja u toj stranici.

Nakon što saborski zastupnici Kluba SDP-a nisu htjeli prihvatiti odluku o izbacivanju iz Kluba Rajka Ostojića, Zvane Brumnića, Nikše Vukasa Marine Opačak Bilić, koji su već ranije izbačeni iz stranke, stigla im je i “kazna”.

Tako je Predsjedništvo danas odlučilo iz stranke izbaciti sljedeće članove: Franko Vidović. Davorko Vidović, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Vesna Nađ, Davor Bernardić i Katica Glamuzina više nisu članovi SDP-a.

Premda se protivio izbacivanju kolega, odlukom Predsjedništva nije izbačen Domagoj Hajduković, ali je tijekom rasprave online objavio da se “ponosno isključuje iz stranke”.

U svom obraćanju putem Facebooka napisao je zašto više ne želi biti član SDP-a.



“U stranci u kojoj se pluralizam i različita mišljenja ne uvažavaju, u stranci u kojoj predsjednik ne prenosi događaje kako su se dogodili, u stranci koja vas javno prihvaća, a potajno vas se želi riješiti, u stranci u kojoj pojedinci odbijaju dati dokumentaciju DORH-u ili su priznali kaznena djela, a još su članovi s blagoslovom vodstva – više NE ŽELIM biti.

To nije stranka u koju sam ušao 2000. s ciljem promjena Hrvatske na bolje, to nije SDP, to nije stranka Ivice Račana u kojoj je obraz vrjedniji od izbora. Sutra ću podnijeti zahtjev za ispis iz članstva jer to nije stranka koja utjelovljuje moje principe, vrijednosti i ideale. Borba se nastavlja, ali ne u stranci čije je vodstvo sve samo ne socijaldemokratska. Isprike svim časnim članicama i članovima SDP-a, nisam uspio spasiti stranku od ovakvog vodstva. Volio bih reći da idem da bih se vratio, ali s ovako slijepim vodstvom”, napisao je Hajduković.

Uz objavu je dodao citat nepoznatog autora.

Znati kada treba otići je mudrost. Biti u stanju to napraviti je hrabrost. Odlazak, podignute glave, je dostojanstvo”, stoji u objavi Domagoja Hajdukovića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI