OGORČENI U HRVATSKOM SINDIKATU RADNIKA MIGRANATA: ‘Napustite negativnu praksu i financijske pritiske jer će u suprotnom doći do najvećeg egzodusa Hrvata u novijoj povijesti!’

Izvor: portal Dnevno.hr

Nakon najave Porezne uprave da će “pritisnuti gastarbajtere” u smislu pokretanja oporezivanja primitaka iz inozemstva radnika migranata koji prihode ostvaruju u inozemstvu, u utorak su se oglasili iz Hrvatskog sindikata radnika migranata u Varaždinu. Istaknuli su kako su u posljednja 24 sata primili brojne pozive i elektronske upite u kojima radnici migranti izražavaju svoje nezadovoljstvo i ogorčenost postupkom Porezne uprave.

Poručili su tijelima RH da “napuste negativnu praksu i financijske pritiske na ‘gastarbajtere’ te da rade za račun i na korist svojih građana jer u suprotnom slijedi najveći egzodus Hrvata u novijoj povijesti”.

Vodstvo sindikata čvrsto stoji uz svoje članove te izražava nezadovoljstvo i zabrinutost ovakvom politikom državnih institucija.

“Razumijemo kako se ljudi osjećaju zbog pritisaka i velike nepravde kojoj su izloženi. Mnogi su jedinstveni u svom stavu i spremni zauvijek napustiti zemlju, zajedno sa članovima svojih obitelji, čime će nedvojbeno nastati velika šteta po etničku i materijalnu stabilnost zemlje”, ističu u sindikatu.

Upitali su odgovorne po kojem se to Zakonu i/ili Pravilniku utvrđuje porezna rezidentnost migranata, koji već tridesetak i više godina rade izvan Hrvatske?



“Odrađuje li se rezidentnost na temelju vlasništva nad nekretninama ili temeljem famoznog životnog interesa”, pitaju u sindikatu.

Podsjetili su na to da su pomorci koji izbivaju iz Hrvatske više od 183 dana oslobođeni plaćanja poreza, a to isto traže i za radnike migrante.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI