OKLOPNA VOZILA PRED SJEDIŠTEM VLADE REPUBLIKE SRPSKE: Mjere osiguranja Dodika podignute na najvišu razinu

Foto: Wikimedia Commons

Pred sjedištem entitetske vlade u Banjoj Luci, policija Republike Srpske rasporedila je oklopna vozila. Iz MUP-a RS je istodobno priopćeno kako su mjere osiguranja člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika podignute na najvišu razinu.

Iz MUP-a RS priopćili su kako su “od partnerskih službi” dobili obavijest kako postoji mogućnost da “određena skupina” ugrozi sigurnost Dodika i članova njegove obitelji pa su stoga mjere njihiva osiguranja podignute na najviši stupanj.

“Mjere će ostati na snazi dok se te informacije ne provjere”, piše u priopćenju.

Policija RS pojačala je djelovanje dan nakon što je visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt suspendirao zakon kojim je entitetski parlament pokušao preuzeti vlasništvo nad nekretninama koje pripadaju BiH kao državi.

Dodik je odmah nakon toga izjavio kako ne priznaje Schmidta niti njegov mandat te je najavio kako odluke visokog predstavnika neće poštovati.



“Više volim potporu naroda nego zapadnih birokrata koji nam nameću svoja pravila”, rekao je Dodik.

Potporu Dodiku i vlastima RS u srijedu je dalo i rusko veleposlanstvo u BiH.

U posebnoj izjavi u povodu odluke o suspenziji spornog zakona u RS naveli su kako Schmidta ne smatraju legitimnim visokim predstavnikom pa tako i sve njegove odluke smatraju nezakonitima. Od Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) zatražili su poništavanje nametnih mjera.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI