OKO NJEGA SU RATOVALI JANDROKOVIĆ I BOŽINOVIĆ! A on je sad postao jedna od Plenkovićevih uzdanica

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Vlada je  iz Nadzornog odbora Ine maknula iskusnog menadžera Damira Vanđelića i prvog čovjeka Hrvatske gospodarske komore Luku Burilovića, ali ne i Damira Mikuljana, poznatog odvjetnika koji već neko vrijeme slovi za jednu od HDZ-ovih pa i Plenkovićevih uzdanica.

Mikuljan je inače u stranci na glasu kao kadar ministra policije Davora Božinovića. Svojedobno se u vrijeme ekscesne situacije u HDZ-u Zagrebačke županije, a nakon uhićenja bivšeg velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića govorilo o nesuglasicama između Mikuljana i Barišićeve unutarstranačke struje.

Mikuljanu je navodno i tada bio naklonjen premijer Plenković, a po stranci se pričalo kako je njegova struja i prije Barišićeva uhićenja ulazila u konflikte s bivšim gradonačelnikom i njegovom strujom. Ti su sukobi trajali od europskih izbora kada je Mikuljanova struja tražila raspuštanje županijske organizacije radi nezadovoljstva Barišićem.

Barišić je tada u suradnji s Matom Čičkom Mikuljana uspio smijeniti s mjesta šefa Skupštine Zagrebačke županije iako je Mikuljan imao potporu Davora Božinović, dok je Čičku i Barišiću bio naklonjen predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Inače je Mikuljan rođen u Zagrebu, gdje je završio Pravni fakultet, nakon kojega je prvo radno iskustvo stjecao kao volonter na Općinskom sudu, a potom i kao odvjetnički vježbenik koji je kasnije otvorio vlastiti odvjetnički ured.



Na lokalnoj razini u politici je aktivan dugi niz godina pa je tako još 1997. godine izabran za člana Županijske skupštine Zagrebačke županije, čiji je član ostao do danas. U lipnju 2017. godine Vlada ga predlaže za člana NO Ine, a premda je nerijetko unutar stranke bio dobro pozicioniran i cijenjen, Mikuljan se nikada nije previše isticao već je odlučio djelovati u sjeni i bez puno pompe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI