OKVIRNI SPORAZUM KONČAR-ELEKTRIČNIH VOZILA I ZET-a: U vrijednosti od gotovo 130 milijuna kuna

Sanjin Strukic/PIXSELL

Okvirni sporazum za popravak i održavanje niskopodnih tramvaja serije 2200 i 2300, ukupne vrijednosti 129,9 milijuna kuna potpisali su odgovorni iz tvrtki Končar – Električna vozila i Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET). 

Kako je priopćeno iz tvrtke Končar Elektroindustrije, okvirni sporazum je sklopljen na razdoblje od dvije godine, a temeljem njega će se sklapati pojedinačni ugovori za popravak i održavanje tramvajskih vozila isporučenih Gradu Zagrebu.

Iz Končara podsjećaju kako su Končar-Električna vozila u razdoblju od 2005. do 2010. isporučila ZET-u 142 niskopodna tramvaja, ukupne vrijednosti više od 250 milijuna eura.


Niskopodni tramvaj i svi njegovi važni podsustavi rezultat su vlastitog razvoja, u kojem su sudjelovala brojna društva Grupe Končar, ističu iz Končara.

U priopćenju se nadalje navodi kako su zahvaljujući uspješnoj dugogodišnjoj suradnji s Gradom Zagrebom stvorene pretpostavke za iskorak na zahtjevno europsko tržište, na kojem je Končar predstavljen s hrvatskim visoko-tehnološkim proizvodom. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI