Oluja Ofelija poharala Irsku: Tri osobe poginule, jak vjetar rušio sve pred sobom

screenshot

"Želim da svima bude jasno da je ovo državna kriza, uzbuna koja vrijedi za sve okruge, gradove i područja", upozorio je premijer Leo Varadkar

Tri su osobe poginule u oluji Ofeliji koja je, praćena vjetrom brzine 150 km/h, zahvatila zapadnu obalu Irske rušeći stabla i prouzročivši prekid opskrbe električnom energijom, piše 24 sata.

Pedesetogodišnjakinja je poginula u prometnoj nesreći koju je prouzročilo srušeno stablo blizu sela Aglisha, na jugu zemlje, pri čemu je ozlijeđen sedamdesetogodišnjak, priopćila je policija.

Sjeverno od Dundalka, blizu granice sa Sjevernom Irskom, muškarac je poginuo kada je na njegov automobil palo drvo.

Trodesetogodišnjak je podlegao ozljedama zadobivenim pri pokušaju da pomoću električne pile ukloni stablo koje se ispriječilo na cesti u Cahiru, na jugu, navodi policija.

“Želim da svima bude jasno da je ovo državna kriza, uzbuna koja vrijedi za sve okruge, gradove i područja”, upozorio je premijer Leo Varadkar, izrazivši bojazan da bi “ljudi mogli pomisliti kako je oluja manje opasna nego se najavljivalo”.Također, irska meteorološka služba izdala je najveću, crvenu razinu opasnosti te pozvala sve stanovnike da ne izlaze iz svojih kuća.

Stručnjaci upozoravaju da bi ovo mogla biti najopasnija i najsnažnija oluja u posljednjih 50-ak godina, točnije od 1961. kad je oluja Debbie odnijela 16 života.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI