OLUJA SE SRUŠILA NA SLAVONIJU: Vjetar je čupao stabla i nosio krovove! Ljudi su ostali bez struje

Foto: Facebook

Veliko nevrijeme zadesilo je u četvrtak istok Hrvatske, prema informacijama Ravnateljstva civilne zaštite oluja je prvo poharala vukovarsko-srijemsku, a potom i osječko-baranjsku županiju.

“Olujno nevrijeme praćeno grmljavinom i jakim vjetrom u 8 sati i 35 minuta zahvatilo je Vukovarsko-srijemsku županije. Zabilježene su štete na električnoj mreži širom županije i prekid napajanja električnom energijom, štete na privatnim stambenim objektima i poslovnim zgradama te veći broj oborenih stabala.

Najveći problem je s opskrbom električne energije zbog pokidanih električnih vodova na području cijele županije. Na terenu su vatrogasci i ekipe HEP-a”, stoji u priopćenju Ravnateljstva koje je izvijestilo kako je centar u svega sat i pol zaprimio 65 poziva vezano uz posljedice nevremena.

Na rubne dijelove grada Osijeka, Đakovštinu i Dalja nevrijeme se sručilo oko 8 sati i 50 minuta.



“Županijski centar 112 Osijek zaprimio je do 11 sati 189 dojava vezano uz posljedice nevremena, koje su se odnosile na uklanjanje stabala s prometnica, električnih vodova, oštećenja krovova na kućama. Bez struje su ostala mnoga naselja na širem području Đakovštine. Na intervencijama su angažirani vatrogasci iz JPVP Osijek i lokalnih DVD-ova te ekipe HEP-a”, kažu u Ravnateljstvu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI