OMILJENI BANDIĆEV ČOVJEK OSTAJE BEZ FUNKCIJE: Što će raditi Pavle Kalinić nakon što ga smijeni nova gradska vlast?

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević idući će tjedan predstaviti velike planove po pitanju gradske uprave. Upravo će to biti tema na Gradskoj skupštini, a dosad je poznato da će se 16 od 27 gradskih ureda ostati.

O navedenom je za HRT govorila Tomaševićeva zamjenica Danijela Dolenec koja ističe kako je to prvi korak ka “dubinskom preustroju”.

Cilj im je da uprava bude “učinkovitija, djelotvornija i bolje koordinirana”. Dodaje i da je novi ustroj prilika da se raspišu javni natječaji.

Otkrila je da ima onih koji su nezadovoljni ovom promjenom, ali da će se stvari nakon ovoga mijenjati zasigurno na bolje.

“Ono što smo dosada primijetili je dosta napuhan rukovodeći kadar. Svi znaju za 27 pročelnika, ali pomoćnika pročelnika ima 110. Mislimo da jedna od stvari koje će se postići novim ustrojem je značajno smanjenje rukovodećeg kadra”, kaže Dolenec.



Ukida se i čuveni ured za upravljanje hitnim situacijama, a njegov dosadašnji pročelnik Pavle Kalinić, kako doznaje RTL, odlazi u privatne vode.

Pojedini uredi će se i spojiti, a to su primjerice socijalni i zdravstveni. Tomaševićeva zamjenica navodi kako su obnovu istaknuli s ciljem da se taj proces ubrza. Što se tiče zaduženja, kaže da nisu ugrožene plaće, a nije ni u planu povećanje cijena za građane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI