ON JE LEGALIST I TAKO SE PONAŠA! Ministar Radovan Fuchs: ‘Ako krenemo rušiti pravila to neće završiti dobro’

Goran Mehkek/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u srijedu da se treba ponašati po pravilima i propisima, a ako oni nisu dobri treba ih mijenjati te dodao da će se svi postupci u provedbi ovogodišnje Državne mature analizirati kao i svake godine.

“Treba se ponašati po pravilima i propisima onako kako su propisani, ako propisi nisu dobri, onda treba propise mijenjati. To se radi cijelo vrijeme u hodu”, rekao je ministar odgovarajući na pitanja novinara o provedbi ovogodišnje Državne mature.

“Želim naglasiti da sam legalist i da treba poštovati propis koji je donesen. Jedino tako možemo dalje. Ako krenemo raditi izuzetke i rušiti vlastita pravila, onda to obično ne završi dobro”, istaknuo je Fuchs u razgovoru s novinarima u Ministarstvu nakon dodjele nagrada najboljim maturantima.

Podsjetio je da je i prethodnih godina bilo problema koji su opteretili Državnu maturu, od mijenjanja ispitnih pitanja pa sve do odluke da se esej ne vrednuje, koju je ocijenio lošom i “izrazito čudnovatom”.

Vrednovanje eseja poslije je vraćeno, rekao je Fuchs naglasivši da će se i ove, kao i svake godine, svi postupci u provedbi Državne mature dodatno analizirati, “polirati”, kako bi se predvidjele sve moguće slučajnosti.



Ocijenio je da je matura ove godine završila dobro te da je uspjeh na maturi bio bolji nego prethodnih godina.

Rekao je i da policija nije kontaktirala Ministarstvo o slučaju Klasične gimnazije. “Slučaj je proslijeđen onim tijelima koja mogu obaviti isljedne radnje. Inspekcija ne može tražiti odgovore kao što to može policija. Kada oni završe taj postupak i obavijeste ministarstvo o nalazu – nakon toga smo mi na redu”, dodao je  Fuchs.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI