ON VIŠE NEMA STRPLJENJA I OPET JE REAGIRAO: Biden pozvao Netanyahua na deeskalaciju sukoba s Gazom

Američki predsjednik Joe Biden zatražio je od izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da odmah deeskalira napetosti u sukobu s Gazom prema prekidu vatre, rekla je u srijedu glasnogovornica Bijele kuće.

Četvrti telefonski razgovor dvojice čelnika u tjedan dana uslijedio je nakon što je Netanyahu izjavio da ne može odrediti vremenski okvir za završetak sukoba koji traje više od tjedan dana.

Biden suočen sa sve većim pritiskom

Biden je suočen sa sve većim pritiskom, čak i od kolega demokrata, da preuzme aktivniju i više javnu ulogu u nastojanjima da se dogovori prekid vatre.


“Dvojica čelnika vodila su detaljan razgovor o događajima u Gazi, izraelskom napretku u slabljenju Hamasa i drugih terorističkih elemenata i tekućim diplomatskim nastojanjima regionalnih vlada i Sjedinjenih Država”, kazala je glasnogovornica Karine Jean-Pierre novinarima.

“Predsjednik je premijeru kazao da danas očekuje značajnu deeskalaciju u smjeru prekida vatre”, dodala je.Razgovor se dogodio prije nego što je Biden napustio Washington i otputovao u Connecticut.

U sukobima Izraela i Hamasa u 10 dana poginulo je 219 Palestinaca i 12 Izraelaca.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI