ONA JE VRLO OPTIMISTIČNA I NEMA DVOJBE: ‘Ulazim u drugi krug i očekujem pobjedu’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Za dva tjedna Zagreb će dobiti nasljednika ili nasljednicu Milana Bandića. Zasad u svim anketama najviše šanse ima Tomislav Tomašević iz platforme Možemo.

Za drugom mjesto i njegova protivnika u drugom krugu vodi se velika borba, a jedna koja ima realne šanse za ulazak u drugi krug je aktualna obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević i kandidatkinja stranke Bandić Milan 365.

Šalje optimistične poruke

Samouvjereno je, u intervjuu za Hinu rekla kako građani “uvijek izaberu najboljeg kandidata i zato zna da će povjerenje pokloniti upravo njoj”.

“Imamo najbolji program i najkvalitetniju kandidacijsku listu za Skupštinu. Mislim da će se građani i ovoga puta odlučiti za stabilnost i sigurnost, jer eksperimenti nisu način kako ovladavati krizom i osigurati normalan život. Naš je cilj otvoriti i velike brownfield investicije koje će s cjelovitom urbanom obnovom preporoditi grad”, rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

‘Grad je likvidan i kreditno sposoban’

 



Izdvojila je neke od tih investicija poput Paromlina, izgradnje suvremene gradske knjižnice na 25 tisuća četvornih metara površine s pratećim sadržajima za djecu i mlade. Uz to, na Zagrebačkom velesajmu planiraju izgraditi veliki kongresni centar i otvoriti prostor za hotelske, ugostiteljske i poslovne sadržaje. V.d. gradonačelnice ističe i Gredelj koji se nalazi na 120 tisuća četvornih metara površine u vlasništvu Grada i HŽ-a gdje će biti pretežno poslovni prostor s različitim javnim sadržajima.

“Zagrepčanku i Blok Badel sadržajem planiramo otvoriti prema mladima, koji inovativnošću mogu stvoriti nove vrijednosti. Tu je i Blok 19, koji na jednom od donjogradskih blokova, kojih je 168, pokazuje što znači cjelovita obnova – ona je protupotresna i protupožarna, nudi prometna rješenja, zaštitu okoliša, oplemenjuje životni prostor, otvara dvorišta za nove sadržaje. Za te projekte osigurat ćemo domaća i strana ulaganja jer nije na Gradu da gradi sve sam, nego da stvara okvir u kojem će biti poželjno investirati”, naglasila je.

Na upit o tome nalazi li se Grad u teškoj situaciji, Jelena Pavičić Vukičević je odgovorila kako su “likvidni, kreditno sposobni te da sve obveze prema bankama izvršavaju na vrijeme”. Ne možete ljudima reći – gradit ćemo jednu ili dvije škole ili vrtića godišnje, jer im trebaju danas. Zaduženost Zagreba je 19 posto što je daleko ispod uobičajene zaduženosti velikih europskih gradova. Unatoč velikoj šteti od potresa i posljedica korone koja se odrazila na cjelokupno svjetsko gospodarstvo, pa tako i na zagrebačko, Standard & Poors potvrdio je rejting koji smo imali prije pandemije i potresa. Kada slušam druge kandidate mislim da kod njih prevladava ili neznanje ili politikanstvo”, zaključila je Jelena Pavičić Vukičević.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI