ONI RADE I DOK SE SVI ODMARAJU Ovi ministri nisu otišli na godišnji odmor

screenshot

Sa završetkom proslave 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja Vlada je otišla na dvotjedni kolektivni odmor, a ministri će se ponovno okupiti 20. kolovoza, kada je planirana iduća sjednica Vlade, piše Večernji list.

Neće, međutim, svi ministri moći uživati u godišnjem odmoru. U Zagrebu je ostao potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, koji uz brojne protokolarne obveze vezane uz obljetnicu Oluje dežura i u Banskim dvorima, a ranije će s godišnjega i neki drugi ministri, u čijim se resorima pripremaju prvi potezi koje će Vlada povući početkom jeseni.

Na godišnjem se tako neće moći opustiti ministri unutarnjih poslova i zdravstva Davor Božinović i Vili Beroš s obzirom na to da kao članovi Nacionalnog stožera moraju pratiti situaciju s koronavirusom, a pripreme vezane uz prevladavanje ekonomske krize koju je uzrokovala pandemija obuhvatit će i gotovo sve druge resore.

Pred Vladom je, prije svega, posao vezan uz korištenje sredstava iz instrumenata EU-a nove generacije, u sklopu kojih će Hrvatskoj na raspolaganju biti oko 10 milijardi eura, no preduvjet za njihovo korištenje je donošenje nacionalnog programa oporavka.

Iz Banskih dvora zato poručuju da će se, unatoč godišnjim odmorima, početi s međuresornim koordiniranjem pripreme tog dokumenta.



Odmah nakon povratka zastupnika u saborske klube trebat će donijeti i zakon o obnovi Zagreba i okolice nakon razornog potresa. Zakon je prošao prvo saborsko čitanje, a za konačni tekst Vlada će morati razmotriti u međuvremenu iznesene primjedbe. U Ministarstvu graditeljstva i državne imovine već rade na pripremi konačnog prijedloga ovog zakona, a zbog toga će u Zagreb prije isteka godišnjeg odmora i ministar Darko Horvat.

Među prvim Vladinim potezima bit će i izmjene u sustavu poreza na dohodak.

Puno je posla i pred novim ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom, čiji bi resor trebao pripremiti preduvjete za povratak učenika u školske klupe, nakon duljeg razdoblja i nastave na daljinu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI