ONI SE NE SLAŽU SA STOŽEROM: Istrani traže da se ova odluka pod hitno promijeni

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Istarski Stožer civilne zaštite poslao je u petak zahtjev Nacionalnom Stožeru za odgodu primjene Odluke o dopuštenju rada kladionica, kladomata, automat-klubova i casina, uz poštivanje epidemioloških mjera, na području Istarske županije na razdoblje od 14 dana.

Kako navode iz Stožera CZ Istarske županije, taj je zahtjev Nacionalnom stožeru upućen nakon konzultacije s istarskim županom i gradonačelnicima, a temeljem Odluka županijskog Stožera CZ o postepenom opuštanju mjera na području županije.

Cilj provedbe ovog zahtjeva županijskog Stožera je očuvanje trenutno stabilne epidemiološke situacije i planiranog otvaranja školskog sustava u sljedećem razdoblju u Istarskoj županiji, te istovremeno izbjegavanja povećanja rizika koji je povezan s nepovoljnom epidemiološkom situacijom u okruženju i pojavom novih sojeva koronavirusa.

“U ovom slučaju radi se o tehničkom pitanju, jer županije mogu same predložiti zaoštravanje pojedinih mjera”, poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Potvrdio je da će se predstavnici županijskog Stožera u utorak sastati s istarskim ugostiteljima vezano za pitanje olakšavanja mjera.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI