ONI SU JASNO I BEZ DVOJBI REKLI SVOJE: Ceh ugostitelja traži nastavak mjera pomoći i u srpnju

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ceh ugostitelja HOK-a je zatražio da se kafićima omogući rad i u zatvorenom dijelu te da se ugostiteljima kojima je i dalje ograničen rad nastave mjere pomoći i u srpnju.

Ceh ugostitelja u priopćenju objavljenom u petak pozdravlja pravodobnu najavu donošenja i izmjena epidemioloških mjera, jer takvo postupanje poduzetnicima daje vremena da se pripreme na nove odredbe. Također, ističu, najava novih mjera daje mogućnost i dostave konstruktivnih prijedloga za nužnim izmjenama.

Ceh smatra da je nužno omogućiti rad caffe-barova u zatvorenom dijelu, jer jednako kao i restorani, mogu i moraju ispoštovati sve propisane epidemiološke mjere i time svoje objekte učiniti sigurnima za goste.

Napominju da je odredba koja jednom tipu objekta dozvoljava rad u zatvorenom objektu, a drugom ne, diskriminatorna i stoga se traži izjednačavanje rada svih ugostiteljskih objekta na isti način.

Odredbe koje ograničavaju rad

Ceh ugostitelja HOK-a ukazuje i na činjenicu da prema pozitivnim zakonima koji reguliraju ugostiteljsku struku i caffe-barovi mogu usluživati slastice, čime bi im prema odluci Stožera za civilnu zaštitu trebao biti dozvoljen rad u zatvorenom dijelu.



Napominju da odluka Stožera sadrži odredbe koje i dalje ograničavaju rad dijelu ugostiteljskog sektora i primjenjivat će se u srpnju, pa s obzirom na to da je početak mjeseca, a još uvijek nije definiran nastavak mjera za ugostitelje kojima je ograničen rad, Ceh ugostitelja HOK-a traži da im to bude omogućeno pod istim uvjetima kao što je bio slučaj do sada.

Također, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a zatražio je žurno održavanje sastanka i uključivanje u pregovore o novim mjerama u nadolazećem razdoblju, a kako bi obrtnici u ovim krizom teško pogođenim djelatnostima mogli održavati gospodarsku aktivnost, zaključuje se u priopćenju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI