ONI SU JEDNAKO ODGOVORNI: Progovorio o Modriću i Lovrenu! ‘Sretan sam da su van toga, ali ako ćemo pošteno, i oni su suučesnici’

Photo: Denis Kapetanovic /PIXSELL

Zdravko Mamić održao je veliku pressicu koju je jučer najavio nakon što je Vrhovni sud potvrdio presudu čime je ona postala pravimoćna, za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama i za poreznu prijevaru od 12,2 milijuna kuna. Mamiću je potvrđena kazna na šest i pol godina zatvora koja je bila donesena prvostupanjskom presudom. A uz brojne druge teme on se između ostalog dotaknuo i uloge Luke Modrića i Dejana Lovrena koji su njih dvojica imali u ovom slučaju.

Kaže se da sam iznio novac iz Dinama. Ima li netko ovdje da sam preko njegovog računa iznio novac? Naravno da nema, jesam li iznio preko goluba? Nisam, ne može nositi toliki novac. Ako ćemo po optužnici, novac sam neovlašteno iznio preko Modrića i Lovrena, oni su otvorili račune u bankama i primili te iznose koji mi se stavljaju u presudi. Temeljem privatnog ugovora koji smo imali Modrić i ja, sastali smo se i potpisali sporazum o podjeli novca’, rekao je Mamić u Mostaru.

Dinamo je za taj novac platio Hrvatskoj za taj novac koji su primili Lovren i Modrić.

‘Ako moramo vratiti mi, moraju i oni. Ja sam sretan da su oni van svega toga, no ako ćemo pošteno, oni su suučesnici, novac je kod njih. Oni su došli na sud i rekli da su potpisali te ugovore i anekse, došli su u banku i digli novac. Pa ili smo zajedno u djelu ili nije nitko’, obrazlaže Mamić i nastavlja:

‘Kakva tu treba pamet da to možete napisati? To je nemoguće. Kako je moguće da 93 svjedoka tužiteljstva svjedoče u korist braće Mamić? Sud za vrijeme suđenja, odnosno DORH, podigne optužnicu protiv Lovrena i Modrića za lažno svjedočenje’.Da bude smješnije, odvjetnici Modrića i Lovrena traže da im se suđenje prebaci u Zagreb. Što se tamo događa? Pravomoćna presuda u kojoj su oslobođeni krivokletstva i sada imate da su govorili istinu, a sudac u obrazloženju kaže da su lažni svjedoci. Jeste li čuli takvu presudu da su oni koji iskazuju suprotno od želje DORH-a lažni svjedoci? Protiv toga nema obrane. Jesam li tužan? Nisam’, zaključio je Mamić o ulozi Lovrena i Modrića u ovo slučaju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI