OPASNA PLAŽA U HRVATSKOJ: Djeca nakon kupanja dobiju proljev, povraćaju i imaju visoku temperaturu

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL, Ilustracija

Klenovica, malo turističko mjesto koje se smjestilo između Senja i Novog Vinodolskog, ima jednu od najopasnijih plaža u cijeloj Hrvatskoj.

Zbog mora koje je drastično zagađeno fekalijama, razboljela se cijela plaža, piše Novi list.

Nakon dana na plaži probavne smetnje, proljev i povraćanje te visoka temperatura normalna su pojava u većine djece te su roditelji primorani pronaći čistu plažu kako bi zaštitili zdravlje svoje djece.

Čitateljica navodi da je najveći problem u kampu koji se proširio za 500 posto, ali kanalizacija je u međuvremenu ostala ista, te svi plivaju u fekalijama. O problemima su upozorili i Tomislava Cvitkovića, gradonačelnika Novog Vinodolskog, koji je došao u obilazak.

Na upit o zagađenju gradonačelnik govori kako je primio pritužbe stanovnika o prljavštini u moru, ali smatra da navedene mrlje treba analizirati i vidjeti radi li se o kanalizaciji ili kakvom drugom onečišćenju. Stanovnicima je rekao da se jave kada se pojavi mrlja kako bi mogli reagirati.



Užasava i priča jednog čitatelja čija je supruga s djecom bila prošli tjedan na odmoru u Klenovici, da bi nakon povratka prošlog petka kod svih nastupili teški probavni problemi.

Pokušavši saznati o čemu je riječ, doznao je da je puno domaćeg stanovništva, čija se djeca tamo kupaju, kao i turista, oboljelo od sličnih teških probavnih simptoma.

Svakodnevno se prijavljuje neugodan smrad i odvratno more uz samu plažu koja je slovila kao čista, a more kao iznimno bistro.

Rade Zdrilić, vlasnik tvrtke Luje d.d., u čijem je vlasništvu i Kamp Klenovica ističe kako kamp ima kategorizaciju Ministarstva turizma prema kojoj broj predviđenih, planiranih i dozvoljenih kampera iznosi 1881 gost. Kako su ove godine najveći broj turista zabilježili 9. kolovoza kada su imali 1036 gostiju Zdrilić govori da proširenja od 500 posto nema.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI