OPASNE IGRE ZA PANTOVČAK! Kolinda u strahu: Nitko u njenom timu ne zna odgovor na ključno pitanje

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Predsjednica se sve teže snalazi s pritiskom, nastalim uslijed kampanje za još jedan mandat, tvrde to dobro upućeni izvori iz ureda Kolinde Grabar-Kitarović, priznajući da joj posljednjih dana uistinu nije lako, jer s jedne strane pritišće je Miroslav Škoro koji je zagrabio veliki dio desnog biračkog tijela, a s druge strane tu je i Zoran Milanović koji puca na glasove centra i ljevice. U svom tom košmaru predsjednici je teško odlučiti se u kojem bi smjeru povela svoju kampanju, pošto po svemu sudeći nakon prvog, pred njom stoji još složeniji drugi krug predsjedničkih izbora.

Činjenica je da se šefica države prije nekoliko mjeseci na jedan način odrekla desnog biračkog tijela, koketirajući s Plenkovićevim HDZ-om te odričući se svojih savjetnika, no isto je tako činjenica da će se teško vratiti ukoliko u kampanji za prvi krug ode previše desno. Pitanje koje muči njene suradnike jest što će se dogoditi ako u drugi krug uđe Milanović, a ona pak zbog Škore u prvom krugu kampanju previše prilagodi desnom biračkom tijelu. Da predsjednica doista misli ozbiljno zagrebati po desnom biračkom bazenu svjedoči činjenica da je kandidaturu objavila u Hrvatskom tjedniku, no ta objava, otkrila je i najveću predsjedničinu slabost.

Ona strahuje od Škore te po svemu sudeći trenutačno vodi bitku isključivo protiv njega, zanemarujući snagu i utjecaj kojega Milanović ima na centru. Predsjednica trenutačno vodi bitku za desnicu, dojam je to javnosti s kojim se djelom slažu i u njenom timu, dakako posve je jasno zašto se opredjelila za tu strategiju. Naime, cilj joj je oporaviti nestabilan rejting te povratiti povjerenje onog kruga birača koji su joj osigurali pobjedu na prošlim izborima. Ono što na duge staze u toj priči ipak predstavlja problem i izaziva nervozu nije prvi, već drugi krug predsjedničkih izbora u kojem bi se trebala sučeliti sa Milanovićem, kojem zapravo najviše na ruku ide Škorina kandidatura.

Jer da nije Škore desnica bi spala tek na predsjednicu, a njoj bi ostalo dovoljno prostora da se bori za birače centra, ovako dok ona s desnicom oporavlja rejting Milanović grabi birače centra, i otvara si vrata za drugi krug u kojem će borba biti teška, i tijesna. Toga je svjesna i šefica države, koja je uvjerena da je Škoro dio opstrukcije i sabotaže te da je pred njom kompleksna i neizvjesna bitka, i baš stoga pomno važe svaki svoj potez, i svaku riječ. No, dok ona važe dečki koji se natječu za Pantovčak igraju opaku igru, čiji je ishod najneizvjesniji upravo po predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI