OPET JE U FORMI: MILANOVIĆA IZNERVIRAO KARAMARKOV I PLENKOVIĆEV ‘GLASNOGOVORNIK’! Diskretno izvrijeđao poznatog novinara

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Trn u oku predsjednika Zorana Milanovića misteriozni je HDZ-ov glasnogovornik čije je ime neizravno spominjao u jeku posljednjeg kraka afere Janaf, nakon drugog uhićenja Dragana Kovačevića kada su u vladajućoj stranci počeli progovarati o predsjednikovoj navodnoj nervozi.

”Te teze pušta glasnogovornik HDZ-a, koji je čovjek koji je za vrijeme rata huškao na Srbe u Hrvatskoj”, poručio je uz ostalo predsjednik odbijajući spomenuti ime misterioznog glasnogovornika.

No iz Milanovićevih teza o tome kako je o dotičnom pisao i službeni glasnik Srpskog narodnog vijeća tjednik Novosti nije teško zaključiti kako je zapravo aludirao na Andreja Roru, HDZ-ova voditelja odjela za medije, komunikaciju i digitalne medije.

Proustaški tekstovi

 

Upravo njega Novosti spominju kao osobu koja je 90-tih godina pisala ‘proustaške tekstove u listu Nezavisna Hrvatska Država’, a problematiziraju i njegov urednički staž u tjedniku Panorama gdje je prema pisanju Novosti sustavno promovirao NDH.



Prema istom mediju i uređivanje sisačkog vojnog lista Hrvatski bojovnik iskoristio je za reportažu iz logora Hrvatskog vijeća obrane, a koja je po bešćutnosti prema srpskim civilima neusporediva s bilo kojim drugim sadržajem objavljenim u hrvatskom medijskom prostoru.rora je inače godinama aktivan u ovom HDZ-ovom odjelu, a njegov dolazak odvijao se u mandatu bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka, no nije ga se odrekao niti aktualni premijer Plenković.

Široj hrvatskoj javnosti Rora je poznat još  iz devedesetih godina kao urednik kultne HRT-ove emisije Motrišta, ali i kao urednik Dnevnika javne televizije. Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović od ranije se spominjao u kontekstu afere Janaf, i to radi toga što je svojedobno posjećivao klub uhićenog bivšeg šefa te državne tvrtke Kovačevića, iz tih je prostora navodno i otpočeo svoju kampanju za predsjedničke izbore koju mu je odrađivao još jedan od posjetitelja kluba, komunikacijski stručnjak Boris Malešević.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI