OPET SE ZATRESLO: Građani javljaju o slabijem potresu na području Zagreba

Borna Filic/PIXSELL

Kako podrthavanje traje od nedjelje, mnogi građani su osjetili i ovaj blaži potres istraumatizirani prethodnim, ali i iz razloga jer brojni građani više nemaju čvrst san, posebice oni kod kojih još uvijek postoji mogućnost urušavanja. Seizmolozi su najavili kako će podrhtavanja još biti, posebno prvih 48 sati nakon prvog potresa u nedjelju koji je bio magnitude 5.5 po Richteru, međutim, slabija podrhtavanja još uvijek se osjećaju.

U Facebook grupi “Sesvete i moj kvart”, članovi grupe komentirali su potrese koji su se dogodili preko noći i ujutro.

“Više nam ne trebaju budilice, imamo super potrese”, napisao je jedan od članova.

“Čujem tutnjavu jedno dva puta u nekoliko minuta.. Luda ili ipak ne?”, napisala je članica grupe. “Niste ludi, sad je bio i treći”, odgovorila joj druga.

“Da, osjetilo se kod mene na Selčini. Nakon toga odmah mi se uključio alarm na aplikaciji EarthQuake…”, napisala je treća.



“Kod mojih gore u Vidovcu pukotina na kući se širi i napravile su se nove. Već sad ne koriste jedan kat, samo da se ne pogorša, kud će oni? Zemljo smiri se”, samo je jedan od brojnih komentara.

“Jučer su u Zagrebu vatrogasci imali 220 tehničkih intervencija. Posao nošenja s posljedicama potresa ne može stati, uklanjaju crijepove, pale zidove… Velik dio centra je oštećen, brojne su intervencije i dalje se planiraju. U Studentski centar Cvjetno naselje smješteno je 313 ljudi. Od jučer je bilo više potresa jačine 1 do 2 po Richteru”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za novinare Hrvatskog stožera civilne zaštite.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI