OPORBA OPET PUCA U PRAZNO: Analitičar komentirao mogućnost smjene Beroša a posebno podvukao jednu stvar

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Oporba se sprema u Saboru pokrenuti postupak izglasavanja nepovjerenja ministru zdravstva  Vili Berošu, nekadašnjem ´heroju´ u borbi protiv epidemije i omiljenom ministru Plenkovićeve Vlade, a sada još jednim u nizu HDZ-ovim ministrom koji je izigrao institucije i pod udarom je javnosti zbog afera.

Inicijativa za to dolazi iz SDP-a na čelu s Peđom Grbinom, koji i sam može skupiti najmanje 31 zastupnički potpis, ali će se početkom tjedna konzultirati o tome s ostatkom opozicije.

O mogućoj smjeni ministra zdravstva zbog afere Cijepi se razgovarali smo s političkim analitičarom Žarkom Puhovskim

Analitičar je uvjeren u jednu stvar

˝Beroš sigurno neće biti smijenjen SDP-ovom intervencijom. To je sažetak. Naravno, ali ovaj nema šanse dobiti većinu u saboru, a politički su onemogućili Plenkoviću da se riješi Beroša time što mu iz oporbe traže glavu, kaže Puhovski za Otvoreno.hr



Plenković će moći izabrati hoće li se o smjeni odlučivati prije ili nakon lokalnih izbora. Puhovski smatra da u svakom slučaju neće sada odlučiti kako ne bi dao SDP-ovcima za pravo.

Na pitanje ima li to veze s lokalnim izborima, Puhovski odgovara do ima do neke mjere, ali prvenstveno ne zato što su tamo pozicije već na stotinama lokacija lokalno određene, svjetonazorski određene.

Ne trebaju strahovati

˝HDZ ne može izgubiti lokalne izbore zato što postoje županije, tako da oni ne moraju posebno brinuti ja mislim. Beroš još neko vrijeme sigurno ostaje u ministarskoj fotelji.

O tome kolika je vjerojatnost da se nakon izbora pokrene smjena, Puhovski tvrdi da ovisi kako će stvari ići, koliko će biti bolesnih, zaraženih, kako će situacija ići s turizmom.

˝To ovisi o čitavom nizu stvari, ali u dogledno vrijeme sigurno ne˝, zaključuje Puhovski.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI