OPORBA PREDLAŽE NOVE IZBORE! Evo o čemu se u srijedu raspravljalo u Saboru

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U srijedu se u Hrvatskom saboru raspravljalo o rekonstrukciji Vlade, a oporba je predložila i nove izbore. Raspravljalo se i o transportu nafte u Srbiju.

“SDSS-u je, kao i drugim članovima vladajuće koalicije, u interesu rekonstrukcija. Na nama je da održimo stabilnost ove koalicije, bez obzira što to za nas i što to za potpredsjednika Miloševića značilo”, izjavio je Milorad Pupovac, iz Kluba zastupnika SDSS-a.

“S vrata vrišti ona optimistična poruka: “Uskoro otvaramo, samo što nismo, preuređenje” ili, da ne kažem, “Rekonstrukcija u tijeku”. Trebamo napisati: “Zatvoreno zbog trajnog preseljenja”, rekla je Sandra Benčić, predsjednica Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka.

“Sudbena vlast mete izvršnu vlast. Zašto to radi? Zato što izvršna vlast radi protuzakonito”, dodao je Ivan Penava, iz Kluba zastupnika Domovinskog pokreta.

Raspravljalo se i o najavi JANAF-a da bi, zbog sankcija Europske unije Rusiji, mogao biti zaustavljen transport nafte u Srbiju, čija je naftna kompanija u većinskom vlasništvu ruskog Gazprom Njefta.“Razumijem odluku Vlade, odnosno, zemlje članice Europske unije. Kakve će to posljedice proizvesti, bojim se, negativne”, istaknuo je Pupovac.

“Mi smo kao država članica prihvatili takvu uredbu i ne samo prema toj tvrtki, prema drugim tvrtkama i poduzetnicima iz Rusije. Moramo provoditi kao odgovorna članica Europske unije one mjere koje su propisane”, nastavio je Bačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI