OPREZ! Internetom se širi zlonamjerna elektronička pošta

Izvor: PU Krapinsko-zagorska

Internetom se šire lažni mailovi u kojima se prevaranti predstavljaju kao djelatnici PU krapinsko-zagorske. Ta je policijska uprava izdala upozorenje kako su zaprimili više prijava o lažnim mailovima.

“Danas, 17. kolovoza u jutarnjim satima Policijska uprava zaprimila je više prijava građana i poduzeća koji su na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke elektroničke pošte koja je navodno upućena s adrese Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Upozoravamo građane da ne otvaraju elektroničku poštu s adrese [email protected], da ne otvaraju linkove i da privitke ne preuzimaju na svoje uređaje. Radi se o zlonamjernoj elektroničkoj pošti koja nije upućena sa servera Ministarstva unutarnjih poslova, dakle ne radi se o mailu Policijske uprave krapinsko-zagorske”, objavila je policija.

Priložili su i sadržaj lažnog e-maila:

“Zahtjev za ponudu, broj 17-0822-0397



Mi smo Policijska uprava krapinsko-zagorska.

Čuli smo za izvrsnost vaše tvrtke. Naše sjedište treba vašu ponudu cijena za naš proračun za 2022. (u prilogu). Ovaj proračun sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Pošaljite ponudu prije 23. kolovoza 2022. Pronađite privitak i javite nam ako trebate više informacija.

Hvala i srdačan pozdrav

Policijska uprava krapinsko-zagorska i Marijana Mužar- Policijska službenica za odnose s javnošću”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI