OPREZ U PROMETU! Zbog mokrih i skliskih kolnika treba prilagoditi brzinu i način vožnje

Pixabay

Nakon kiše uvijek dolazi sunce. No, hoće li tako biti i za vikend tek će se vidjeti. Hladna fronta premješta se preko naših krajeva, a pritjecanje hladnog zraka očituje se u porastu prizemnog tlaka zraka. Time jača greben anticiklone sa zapadne Europe.

U subotu ujutro su temperature zraka na 2 metra visine u unutrašnjosti od 5 do 7, na sjevernom Jadranu 10 na srednjem i južnom 15 do 18ºC.

Predviđa se da će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu doći do razvedravanja sa sjeverozapada već tijekom prijepodneva pa će poslijepodne biti djelomice sunčano. Na srednjem i južnom Jadranu prijepodne će biti oblačno, a na krajnjem jugu nevere.


Na Jadranu će zapuhati jaka bura koja će se prema kraju dana širiti prema jugu.

Poslijepodnevne temperature u unutrašnjosti će biti od 11 do 14, na sjevernom Jadranu od 14 do 17 a na srednjem i južnom od 16 do 20ºC.Odmicanjem fronte prema istoku jača anticiklona. Vrijeme će u nedjelju biti stabilno, sunčano, ali prohladno, uz buru na Jadranu. U unutrašnjosti razmjerno niske jutarnje temperature i magla. Tijekom dana sunčano i malo toplije.

Zbog takvog promjenjivog vremena dolazi do problema u prometu. Iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) javljaju da su kolnici mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski, a ponegdje ima magle.

Održavati sigurnosni razmak između vozila

Savjetuje se vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Osim toga, trebaju održavati sigurnosni razmak između vozila, a pri smanjenim uvjetima vidljivosti i danju voze s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

Zatvorene ceste su u subotu od 7 do 19 sati i to Sljemenska ulica od kamenoloma u Gornjoj Bistri do rotora kod restorana Jezero, od 9 do 12,30 županijska cesta ŽC6166 Omiš-Kučiće-Slime zbog polumaratona kanjonom Cetine, od 9,30 do 13,45 sati zbog triatlona ceste na području Vrsara te u mjestima Flengi, Gradina, Marasi, Stranići, Sveti Lovreč, Baderna, Višnjan, Žbandaj, Radmani, Dračevac, Montižana, Delići i Bralići i druge, a vozila će se propuštati povremeno uz pratnju redara dok ne bude natjecatelja na trasi.

Od 7 do 19 sati zbog održavanja test vožnji tvorničke momčadi “ŠKODA Motorsport” (WRC-Croatia Rally) u subotu će biti zatvorena ŽC1006 Laz Bistrički-Moravče.

Od 25. listopada u 8 sati do 27. listopada u 15 sati na Jadranskoj magistrali (DC8) između mjesta Murvica Donja i Crno vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, jednim trakom, naizmjence.

Na graničnim prijelazima Maljevac/Velika Klaudša na izlaz osobna vozila čekaju do pola sata, a na ulaz jedan sat na prijelazu Macelj Gruškovje, dok teretna vozila čekaju na izlaz dva sata na prijelazu Tovarnik/Šid.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI