OPSADNO STANJE U SRBIJI: Vučić morao bježati! Zgrada opkoljena sa svih strana! ‘Džukelo, dete si mi otero’! Pogledajte dramatične snimke

Screenshot

Pripadnici prosvjedne organizacije ‘1od5 miliona’ ponovno su večeras izašli na ulice Beograda, blokirajući ulaz u glavnu zgradu Radiotelevizije Srbije na kojoj je gostovao predsjednik Aleksandar Vučić.

Istovremeno su i članovi Srpske napredne stranke na istom mjestu organizirali kontra-prosvjed.

Prosvjednici su mu dobacivali na ulasku u zgradu, što je kasnije i sam rekao u programu, a prosvjed se nastavio dok je on govorio u programu uživo.

Građani su nosili transparente “Zašto širite laži, huškate i delite narod”, RTS-dokle bre, teror”, Džukelo, dete si mi iz Srbije oter’o”.

Dosta nam je više Aleksandra Vučića i njegovih gostovanja na svim televizijama, moramo da pokažemo zube ovom kriminalnom režimu i da ovo u Srbiji nije moralno – rekao je na skupu lider pokreta Dveri Boško Obradović, kojem je onemogućen ulazak u Aberdarevu ulicu.



“Naša poruka je mirna, nenasilna, bez ikakvih incidenata. Tu su i djeca, mlade dame, mi odrasli, obiteljski ljudi. Mi nismo ovdje da bismo bili na nasilni. Mi smo ovdje da mu kažemo “dosta bre, čovječe, ti nisi normalan, nećemo više trpiti, ovako više ne može”, rekao je Obradović.

Obradović se nakon davanja izjave, ipak uputio ka ulazu iz Aberdareve ulice, a okupljeni su krenuli za njim. U uskom prolazu put su im prepriječili kratko ošišani muškarci u civilu.

“Ja sam narodni poslanik, sklonite se da prođemo. Ko ste vi ljudi? Imate neke legitimacije?” pitao je Obradović, dok su muškarci šutili bez promjene izraza lica.

Također, rekao je da je Aleksandar Vučić najveća kukavica u povijesti Srbije. “On se ne može suočiti s tri studentice koje su mu postavile pitanja, pitanja koja se ne postavljaju na RTS-u.”

On je u jednom trenutku ušao u verbalni okršaj s novinarem televizije Pink kojem je rekao da ta televizija „širi lažne vesti i da će biti zatvorena“, javlja Danas.

Došli smo da pružimo podršku studentima i pošaljemo poruku da godinu dana od protesta ‘Jedan od pet miliona’ nijedan od organizatora nije pozvan da gostuje ni u jednoj emisiji – rekao je Obradović.

On je postavio i pitanje na koja je to vrata predsjednik Srbije ušao u zgradu televizije.

“Je li ušao na neki četvrti ulaz za koji mi ne znamo ili je emisija snimljena ranije?”  pitao se lider Dveri. Vučić mu je odmah odgovorio iz same emisije Upitnik, rekavši kako je na RTS ušao iz Aberdareve. Poručio je prosvjednicima da ih ne boji, dodavši da će uvijek pobijediti “pristojna Srbija”.

Pred zgradom je zamjetan broj policijskih snaga, no zasad nema ozbiljnijih incidenata.

Osim toga, objavljena je slika na kojoj se vidi određeni broj muškaraca kako blokiraju ulaz u RTS. Iz organizacije ‘1od5miliona’ tvrde da se radi o Vučićevim simpatizerima.

Pokret ‘1od5 miliona’ tvrdi da su Vučićevi simpatizeri napadali studente koji su prosvjedovali ispred zgrade

Facebook Comments

Loading...
DIJELI