OPSTRUIRA LI JE NAMJERNO? U Kolindinom timu love se za glavu: Pa što to Plenković radi?

Cropix

Prosvjed ispred Banskih dvora, ali i štrajk prosvjetara koji ulazi u 5o-ti dan, događanja su to koja se odvijaju usred kampanje za predsjedničke izbore. I dok Miroslav Škoro iz Osijeka, samouvjereno poručuje kako u potpunosti razumije zahtjeva učitelja i profesora, a Zoran Milanović kako bi im on dao što traže, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na neugodnosti koje joj se odvijaju pred očima ne reagira onako kako bi se to očekivalo od nekoga tko pretendira u još jednom mandatu preuzeti kormilo države.

Predsjednici, iza čije kandidature stoji HDZ ruke su vezane, jer što god kaže, moglo bi joj naštetiti. Ne šteti prosvjed samo predsjednici. Koliko god, nojevski gurao glavu u pijesak, činjenica je da bunt prosvjetara ne donosi ništa dobro niti vladajućoj stranci, pa ni samom premijeru Andreju Plenkoviću, koji glumi nepokolebljivog lidera, ulazeći u rat sa cijelim jednim sektorom. Plenković se prvotno nije imao potrebe niti sresti s pobunjenim sindikalistima, a kada je voda došla do grla povisio je ponudu djelatnicima u obrazovanju za jedan posto, i to ukoliko se dotad ne donese nova uredba o koeficijentima za plaće.

Odlučno NE Plenkovićevoj ponudi rekli su prosvjetari diljem Lijepe naše, a agonija sa štrajkom se nastavila. Djeca se u školske klupe neće vraćati, a vrijeme curi te se u pitanje dovodi školska godina, sve to moglo se, vjeruju poznavatelji problematike spriječiti da se Plenković na samim začecima štrajka sastao sa sindikatima te saslušao njihove zahtjeve. Sada je priča otišla predaleko, toliko daleko da bi mogla ugroziti ne samo školsku godinu već i Plenkovićevu vladu.

Popuštanje bi se u ovom trenutku moglo tumačiti kao Plenkovićev poraz, istovremeno, nepopuštanje među roditeljima, učenicima i učiteljima izaziva dodatni gnjev, a sve to izaziva glavobolje i predsjednici te ljuddima koji joj vode kampanju. Zašto to nije završio pitaju se, te im nije jasno je li svjesno i namjerno ovom metodom želio opstruirati njenu kampanju. Kako god, Plenković je u opstrukciji uspio, jer štrajk prosvjetara svakako će se odraziti na prosinačke izbore pa i rezultat predsjednice Grabar-Kitarović na njima.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI