OPTIMISTIČNI U HRVATSKIM VODAMA: ‘U sljedećih tjedan dana ne očekuju se veće količine oborina’

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Veće količine oborina ne očekuju se u sljedećih tjedan dana. Zbog toga će pasti vodostaji rijeka, a već u ponedjeljak bi trebao značajnije pasti vodostaj Kupe u Karlovcu te se stabilizirati stanje na terenu, objavile su nedjelju Hrvatske vode.

Vodostaj Kupe u Karlovcu stagnira, premda je nešto viši od očekivanog zbog kiša na slivu Korane i Mrežnice, koje su podignule Kupu za 30 centimetara, ističu iz Hrvatskih voda. Značajnije opadanje vodostaja na tom području očekuje se sutra kao i ukidanje izvanrednih, a zatim redovnih mjera obrane od poplava.

Vodostaj rijeke Kupe na postajama Hrvatsko i Selo Kupa opao je za više od dva metra, zbog čega su ukinute mjere obrane od poplava, a za promet je otvorena županijska cesta Brod na Kupi–Hrvatsko.

Vodostaj rijeke Dobre od subote navečer pao je za više od jednog metra, a tijekom večernjih sati trebalo bi doći do normalizacije prometa u Ogulinu.

No, u blagom porastu su vodostaji rijeke Save, ali neće dosegnuti razine za uspostavu bilo kakvih mjera obrane od poplava, prognoziraju u Hrvatskim vodama.Kako u slučaju naglog porasta vodostaja Kupe i Save ne bi došlo do ugroze zaobalja na području gradova Petrinje i Siska, i dalje se poduzimaju sve potrebne mjere na području Sisačko-moslavačke županije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI