OPTUŽEN NEKADAŠNJI GLAVNI TRUMPOV STRATEG: Za pranje novca i kovanje urote u provedbi Trumpova plana izgradnje zida uz granicu s Meksikom

Pixabay/Ilustracija

Nevolje su stisle bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. Njegov nekadašnji glavni strateg Steve Bannon, optužen je za pranje novca i kovanje urote u provedbi Trumpova plana izgradnje zida uz granicu s Meksikom.

Taj 68-godišnjak je optužen po dvjema točkama za pranje novca, trima za urotu te jednoj točki optužnice za planiranje sheme prevare donatora.

Kako bi se ostvario Trumpov plan o gradnji zida napravljena je kampanja pod nazivom “Mi gradimo zid”, a Bannon je optužen za prevare donatora u toj kampanji u kojoj je prikupljeno 25 milijuna dolara.

“Stephen Bannon postupao je kao arhitekt višemilijunske sheme prevare tisuća donatora diljem zemlje”, rekao je državni odvjetnik Manhattana Alvin Bragg.

Dodao je kako je riječ o “zločinu da se ostvari profit varanjem donatora”.Bannon se izjasnio da nije kriv po optužnici te je odbacio i optužbu da je za vlastite potrebe pronevjerio milijun dolara.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI