Orban o odluci parlamenta: ‘ Oni žele iz Bruxellesa poslati plaćenike i onemogućiti našim sinovima da štite granice’

Kritizirao je njemačku kancelarku Angelu Merkel, nakon što je apelirala da države EU-a osiguraju da Frontex ima dovoljnu snagu da zaustavi ilegalnu imigraciju

“Mađarska vlada odlučit će u ponedjeljak o pravnim koracima glede odluke Europskog parlamenta protiv te zemlje zbog ignoriranja demokratskih standarda”, rekao je u petak premijer Viktor Orban.

Europski parlament glasao je u srijedu o sankcioniranju Mađarske zbog ignoriranja pravila EU-a o demokraciji, građanskim pravima i korupciji.

Orban je za državni radio rekao kako očekuje “ozbiljnu pravnu raspravu” o odluci.

Orban, jedan od najžešćih protivnika imigracije u Europsku uniju, primijetio je da su, s obzirom na to da se europski izbori održavaju sljedeće godine, dani parlamenta u sadašnjem sazivu odbrojani.

On je također kritizirao njemačku kancelarku Angelu Merkel, nakon što je apelirala da države EU-a osiguraju da Frontex ima dovoljnu snagu da zaustavi ilegalnu imigraciju, u skladu s planovima Europske komisije.



“Znači plan je da se Mađarskoj, ako ne može biti prisiljena da pusti migrante sebi, moraju ukinuti prava da zaštiti svoje granice”, rekao je Orban.

“Oni žele iz Bruxellesa poslati plaćenike i onemogućiti našim sinovima da štite granice. I, ne smijemo imati ikakve iluzije, pustit će da migranti uđu”, dodao je Orban.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI