ORBAN TRAŽI SAVEZNIKE, NO OVO BI MOGLO DOISTA ODJEKNUTI KAO BOMBA! ‘Srbija je ključna zemlja, više nam trebaju nego mi njima!’

Foto: Profiemedia

Mađarski premijer Viktor Orban na Forumu na Bledu rekao je kako Srbija treba biti primljena u Europsku uniju.

“Srbija je ključna zemlja. Bez prijema u EU, nema razloga pričati o sigurnosti i identitetu. Europi treba više Srbija, nego što Srbiji treba EU. U suprotnom sigurnost će patiti”, naveo je Orban na panelu govoreći o problemu migracija.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istaknuo je da postoje tri stvari koje bi svima mogle biti važne.

“Prvo, nitko ne priča o tome, Europska unija je najbolje mjesto na svijetu što se tiče standarda, ljudskih prava i sloboda, ali se ništa ne govori o rastu. Kako ćemo to unaprijediti? Ne vidim rješenja. Drugo, Angela Merkel napušta politiku i nećemo imati snažnog kancelara, to je činjenica. Moje pitanje je, u slučaju krize, tko će pozvati da se nešto poduzme? Treće, svi govore o vladavini zakona i kada dođemo do Zapadnog Balkana, kažete da smo dio Europe. Iskreno, mi smo bili entuzijasti o procesu integracije. Više nema toliko entuzijazma. Zato smo napravili mehanizme i kreirali Otvoreni Balkan. Nekima se to ne sviđa, ali nas nije briga”, rekao je Vučić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI