Orban: ‘Za Brexit su krivi lideri EU koji su izabrali Junckera i pustili migrante bez ikakvih ograničenja!’

Wikimedia commons

Prema Orbaniovim riječima, aktualni lideri EU snose odgovornost za Brexit time što su izabrali predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera protiv čijeg izbora su bili Britanci, te time što su pustili migrante bez ograničenja, dok su se istovremenotrudili zadržiti Britance u EU.

Mađarski premijer Viktor Orban izrazio je žaljenje zbog odobravanja sporazuma o Brexitu i taj događaj nazvao “pravom crnom nedjeljom” i “tužnim danom za EU”.

Orban je u intervjuu mađarskoj televiziji M1 u Bruxellesu rekao da je pokušao da uvjeriti Veliku Britaniju da ostane u EU, ali da nije uspio, prenosi agencija MTI.

“Sada nemamo ni jednu drugu mogućnost osim priznati odluku koja je donijeta. Razvod sa Velikom Britanijom je veliki gubitak”, rekao je Orban i objasnio da će pored političkog i ekonomskog gubitka za EU, Velika Britanija odvući sa sobom puno novaca i investicija.

Prema njegovim rečima, aktualni lideri EU snose odgovornost za Brexit time što su izabrali predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera protiv čijeg izbora su bili Britanci, te time što su pustili migrante dok su se trudili zadržiti Britance u EU.



Orban je rekao da je postignut cilj da se zaštite interesi Mađara koji trenutno rade u Britaniji i da njihov položaj nije pogoršan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI