Orepić u Osijeku pustio snimku sporne sjednice Vlade pa poručio: ‘Ovo je Plenkovićeva pobjeda!’

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Orepić je rekao da je tim potezom u Hrvatskoj uzurpirana vlast

Bivši ministar unutarnjih poslova i saborski zastupnik Mosta Vlaho Orepić u Osijeku se susreo sa stranačkim kolegama i Miroslavom Šimićem koji je Mostov kandidat za gradonačelnika u tom gradu. Njihov je susret počeo videoisječkom sa sjednice Hrvatske vlade na kojoj je troje ministara Mosta glasalo za smjenu ministra financija Zdravka Marića.

“Iako je sve rečeno ovim podizanjem ruke, tu sam zato što sam čvrsto odlučio podržati ljude koji su se usudili mijenjati mentalitet balkanskih grabežljivaca. Koji su se usudili mijenjati i definirati jasna i normalna pravila igre koja će biti prihvatljiva za sve stanovnike Hrvatske”, rekao je Orepić i dodao kako je važno osvijestiti trenutno političko stanje u kojem se Hrvatska nalazi, piše tportal.

Orepić je rekao da je tim potezom u Hrvatskoj uzurpirana vlast. “Da je samo Plenković rekao, napišite prijedlog Hrvatskom saboru za razrješenje koji jedini ima mandat da definira mandat minisatra, onda bih skinuo kapu i rekao ‘to je to’. No, ima raznih vrsta pobjeda.

Ima normalnih pobjeda u sportu, politici, gdje postoji jasan sustav vrijednosti gdje kada izgubite, čestitate na časnoj pobjedi. No, ima i nekih Pirovih pobjeda, koje se ne moraju objašnjavati, a ima i Plenkovićeva pobjeda. Ovo je Plenkovićeva pobjeda”, rekao je Orepić.

Mostovac je rekao da se ne smiju prihvatiti pravila igre “koju oni trenutno žive” i da njihovo djelovanje ne smije biti u skladu s djelovanjem “balkanskih grabežljivaca”. “Ne smijemo stvarati neprijatelje u ljudima oko nas u kojoj god stranci bili, kome god pripadali. Moramo jednostavno davati životna rješenja”, poručio je Orepić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI