OREŠKOVIĆ KOMENTIRALA PLJAČKU INA-e: ‘Po položaju i funkciji za to su morali znati svi, ili ne znaju obavljati posao ili su imali politički mandat i nalog da šute’

Screenshot/N1

Veliku pljačku INA-e, koja se u javnosti naziva i “pljačkom stoljeća”, za N1 je komentirala Dalija Orešković, saborska zastupnica Centra.

Na početku je rekla kako je “teško povjerovati da za to nitko nije znao”.

“Po položaju i funkciji za to su morali znati svi – hrvatski članovi uprave i NO-a”, istaknula je.

“Ili ne znaju obavljati posao pa nisu vidjeli ono pred nosom ili su vidjeli, ali su imali politički mandat i nalog da o tome šute. Iznenadio nas je iznos. Nakon mega afere evo još veće, tako je to dok god je HDZ na vlasti”, naglasila je saborska zastupnica Centra.

Dodala je kako očekuje da će se otkriti još puno kompromitirajućih informacija sljedećih tjedana i mjeseci.Govorila je i o mogućoj odgovornosti ministra Davora Filipovića te istaknula kako veću odgovornost imaju oni koji su bili u upravi i NO-u Ine kad se ugovor sklapao.

“Sklapanju ugovora prethodi razdoblje dogovaranja i provjeravanja. Ovo je najveća korupcijska afera i prvi put mi se čini da ništa nije dospjelo u javnost putem istraživačkih novinara, nego su ključnu odluku odigrale nadležne insitucije”, rekla je Orešković.

Ustvrdila je kako je jedini način konačnog obračuna s korupcijom institucionalna izgradnja Hrvatske.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI