OREŠKOVIĆ KOMENTIRALA SKANDAL U SPLITU: ‘Stvorio se seks skandal tamo gdje seksa nije bilo, na dan izbora treba ‘potaracati’ one koji su to napravili’

Screenshot/N1

Saborska zastupnica Dalija Orešković za N1 je rekla kako smatra da je sazrijelo vrijeme da se traži opoziv cijele Vlade. Istaknula je kako je dužnost svakog oporbenog zastupnika davanje podrške prijedlozima za opoziv pojedinih ministara koji se nađu pred Hrvatskim saborom.

Govoreći o prijedlogu za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša, rekla je kako je “taj zadatak dužnost oporbe”.

“Možemo je sastavio dobar prijedlog i dužnost je taj prijedlog podržati. Time se postiže da na dnevni red stavimo sve poteškoće, netransparetnost i kriminal koji se događa u sektoru zdravstva. Ja bih to sažela u jednu rečenicu, zaključak: Pokazalo se u Beorševom madatu da je zdravstvo visokopolitiziran sustav u kojem se kadrovira po političkom ključu i da oni koji su postavljeni provode dogme i politčku doktrinu stranke koja ih je postavila kršeći pri tome zakonom propisana prava. Pokazala se i ona HDZ-ova boljka, da se javni servis koristi za stjecanje koristi nekih paraskupina iz HDZ-ovog podzemlja”, naglasila je.

Osvrnula se na reformu pravosuđa te istaknula kako ovo što se sada događa, srećom, nije reforma pravosuđa.

“Reformu pravosuđa ne bi ni smjela provoditi za korupciju osuđena politička stranka. Predsjednik Vrhovnog suda ima moju podršku, imao je vizionarski program. Jedan dio sudaca je prepoznao kvalitetu ideje koju Dobronić podržava. Takav vid struke ne odgovara vladajućima, ne paše im da netko kaže gdje su točno problemi i kako ih Sabor kao zakonodavac može bolje urediti. Pašu im sudci poput Turudića i onih koji su odlučivali u postupcima Maje Đerek i štitili vladajuće… Ovdje je bore dvije struje: Jedna je ona koja želi pravosuđe, a druga je ona koja želi pravosuđe imati u šaci radi ostvarivanja svojih političkih interesa”, rekla je Orešković.Prema njezinim riječima, u mandatu HDZ-a ne vidi mogućnost da se pravosuđe izvuče iz zagrljaja politike.

Dodala je kako “nikada situacija nije bila ovako pogubna, nikad se pravosuđe nije činilo slabijim”.

Govorila je i seks aferi u Splitu.

“Bilo je pitanje dana kad će se to dogoditi”, rekla je Orešković.

“U kampanji treba biti svjestan opasnosti koje vrebaju iz pozemnih struktura, a te kaže Orešković, dodajući kako su te ‘pozemne strukture’ iz HDZ-a.

Na pitanje je li prihvatljivo pisati ženskim osobama na način na koji su to radili Baričević i Ivošević, odgovorila je kako se nisu pokazali dovoljno svjesni da znaju što rade u kampanji.

“Za nekoga tko bi trebao donositi odluke u ime svih nas, malo je to neozbiljno. Ali ako pričamo o vremenu u kojemu živimo, je li to tema o kojoj trebamo ovako debatirati, mislim da ne”, rekla je Orešković.

Dodala je kako se može problematizirati je li nešto primjereno, ali da je to granica koju društvo ne bi smjelo prijeći kad govorimo o osobnim slobodama.

Napomenula je kako se stvorio seks-skandal tamo gdje seksa nije uopće bilo te da nije sporno ništa u ovoj situaciji.

“Način komuniciranja među mladima je takav kakav je, na mrežama se i ovog trena događaju tkave stvari. Ovdje se tendenciozno stvarala situacija u kojoj će to biti problem”, zaključila je Orešković dodajući kako “na dan izbora treba ‘potaracati’ one koji su ovo napravili”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI