Orešković: Nekoliko kombinacija za rješavanje ‘Agrokora’

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Ustvrdio je da kao premijer nije znao za probleme unutar Agrokora, dok je za ministra financija Zdravka Marića, kojega u Mostu prozivaju da je znao za loše stanje u tom koncernu, ali da ništa nije poduzimao, rekao da se u njegovoj Vladi pokazao kao sposoban stručnjak

Bivši hrvatski premijer Tihomir Orešković u Vukovaru je komentirao stanje u Agrokoru i Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom koji je Vlada jučer uputila u saborsku porceduru.

Ocijenio je kako je Vlada donošenjem ‘lex Agrokora’ učinila dobru stvar. “To je pozitivan pomak jer se dobilo na vremenu”, kazao je i dodao kako je sada najvažnije pustiti revizore da odrade svoj posao, kako bi se dobila potpuno jasna slika o situaciji unutar koncerna. Bitnim smatra da se problemi u tom koncernu rješavaju u transparentnom procesu, jer je to i poruka investitorima.

Ustvrdio je da kao premijer nije znao za probleme unutar Agrokora, dok je za ministra financija Zdravka Marića, kojega u Mostu prozivaju da je znao za loše stanje u tom koncernu, ali da ništa nije poduzimao, rekao da se u njegovoj Vladi pokazao kao sposoban stručnjak. Upitan što misli o premijeru Plenkoviću, Orešković je odgovorio kako poštuje instituciju premijera, jer samo on može donijeti određene odluke.

Smatra kako se situacija s Agrokorom može riješiti u ‘nekoliko kombinacija’.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI