OREŠKOVIĆ NIJE ODUŠEVLJENA MOSTOVOM INICIJATIVOM: ‘Zadnje što nam treba je referendum’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Centra i bivša šefica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, Dalija Orešković komentirala je referendumsku inicijativu Mosta kao i slučaj DORH-a i USKOK-a i rad glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek.

“Smatramo da to nisu nužne referendumske inicijative ovog trena”, rekla je Orešković o Mostovoj inicijativi.

“S jednim se dijelom možemo složiti, dio je u pravnom smislu dobro sročen, no o uvođenju dvotrećinske većine već je puno rečeno. To imamo u Ustavu, moglo se već primijeniti. Na početku pandemije stavili smo prednost na zaštitu građana i neka pravna pitanja su se činila sekundarna, a sad to dolazi na naplatu. Osnovni problem nije u ustavnim odredbama, nego u radu Stožera i dvostrukim kriterijima”, kazala je Orešković za N1.

Čelnik MOST-a Božo Petrov kaže da se baš taj dio želi promijeniti, Orešković je kazala: “Zaziremo od toga da se u situaciji kad imamo preko 10.000 umrlih, kad dnevno imamo velik broj novozaraženih, podilazi s niskim strastima i profitiranjem na nezadovoljstvu građana. Zadnja stvar koja nam treba su referendumi. Treba nam to da HDZ pokaže da je svjestan toga da smo u ovu situaciju dovedeni jer su privatizirali borbu protiv covida od početka.”

Osvrnula se i na slučaj glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek s čijim radom oporba nije zadovoljna.“Ona je već trebala otići onog trena kad se otkrilo da su USKOK i DORH trivijalizirali predmet koji se nalazio na stolu, a odnosi se na bivšu ministricu Žalac. Država vrijedi onoliko koliko DORH može uspostaviti vladavinu prava”, zaključila je Orešković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI