OREŠKOVIĆ NIJE ZADOVOLJNA: ‘Ne znam možemo li naći sporniju osobu od Ćorića za viceguvernera HNB-a’

Screenshot Youtube/Hina

Zastupnica Hrvatskog sabora Dalija Orešković za N1 je komentira imenovanje Tomislava Ćorića za viceguvernera Hrvatske narodne banke, za što je rekla da “ne zna ima li spornije osobe za to mjesto”.

Saborski Odbor za financije i državni proračun u srijedu je većinom glasova podržao prijedlog da se za viceguvernera Hrvatske narodne banke (HNB) imenuje Tomislav Ćorić, bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja.

“I ministar i drugi, pa i netko tko će postati viceguverner, treba biti stup društva. Ti ljudi donose odluke o kojima ovisi kvaliteta naših života pa i naša sudbina. Nama su ti stupovi društva truli, a izvor leži u Saboru i saborskoj većini. O Ćoriću se raspravljalo na Odboru za imenovanja. Ne mogu dočarati tu gluhu sobu u kojoj jedina govorim prisutnim HDZ-ovcima koji su hvalili Ćorića. Nije dovoljno formalno posjedovati predispozicije za neku javnu dužnost. Osnovni preduvjet je i da se radi o osobi za koju javnost vjeruje da to neće raditi na štetan način. Ne znam možemo li naći sporniju osobu od g. Ćorića. Ako Ćorić doista uživa ugled među profesorima i studentima, onda Hrvatska stvarno više nema što spašavati”, rekla je Orešković.

“Utječe li premijer na neovisna tijela kaznenog progona budući da je u čestim razgovorima s državnom odvjetnicom”, pitala je Orešković i dodala: “Što se tiče Vjetroelektrana, pitanje je je li i Ćorić jedan od onih za koje je DORH dobio nalog da ih se ne dira.”

Komentirajući aferu s novim ministrom graditeljstva Ivanom Paladinom rekla je:



“Da Paladina i ne ode, javnost je već uvjerena da ovdje nešto doista nije u redu. Problem je u tome što je Plenković očistio prepreke – tko će istraživati Paladinu i ostale?”

Raspolaganja državnom imovinom nema. Nitko ne može utvrditi nedostaje li nešto, zaključila je u razgovoru koji u cijelosti možete pogledati uskoro u videu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI