ORGANIZATOR RUJANFESTA ODGOVORIO HVIDRI: ’91. bi mi to bilo normalno, ali danas ne!’ Nema zabrane izvođača!

screenshot

Najava izvođača na ovogodišnjem Rujanfestu razljutila je zagrebačke ratne vojne invalide.

U glavnom gradu Lijepe Naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori, nekoć kulturne glazbene manifestacije, odlučili su ugostiti srpske folk pjevače pod sloganom ‘Pomakni svoje granice zabave’. Ovim putem pozivamo sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su za vrijeme velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku, poručili su u srijedu iz zagrebačke HVIDRA-e.

U četvrtak su odbili stati pred kamere Dnevnika Nove TV, no organizator festivala im je poručio da do otkazivanja neće doći te da su se pri odabiru izvođača vodili zahtjevima publike.

“Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja ’91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas, 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da su svi ti izvođači na neki način dozvoljeni i dostupni na tržištu”, odgovorio je organizator Rujanfesta Darko Fuček.

Dodao je da Grad Zagreb nije financijski pomogao organizaciji, iako se na internetskim stranicama festivala navodi kao partner.

Uz Seku Aleksić, na Rujanfestu su još najavljeni i Miroslav IlićŽeljko JoksimovićBajaga, ali i Maja Šuput, Plavi Orkestar, Edo Maajka i Petar Grašo.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI